dimarts, 7 d’octubre del 2014

REGLES. N'hi ha una de nova!

A continuació es detallen un seguit de regles amb el propòsit de ser el màxim clars possibles i així estalviar qualsevol tipus de malentès.

- La realització de 6 faltes en una part suposarà un llançament de doble penal per l’equip contrari. Aquest llançament es realitzarà des de la línia de fora de joc de futbol 7. A partir de la 6ª falta d’equip cada falta posterior suposarà llançament de doble penal per l’equip contrari. Un cop finalitzada la primera part, el còmput de faltes de cada equip tornarà a 0.

- Només s’acumulen com a faltes, les que són xiulades per l’àrbitre i que suposen la detenció del partit. En cap cas s’acumularà una falta que no ha estat xiulada prèviament.

-Per treure les faltes, sempre des del lloc indicat, es pot fer sense el previ xiulet de l’àrbitre sempre que la falta en qüestió no hagi suposat targeta per l’equip infractor o que l’equip que ha de fer el servei hagi demanat distància.

-Quan l’àrbitre ensenyi targeta vermella directa perquè el porter hagi interceptat la pilota amb la mà, aquest haurà d’abandonar el camp, però no comportarà cap partit de sanció.

-Totes les faltes són directes exceptuant les que són a causa de joc perillós o cessió al porter.

-A les faltes que s’hagi sol·licitat distància la barrera haurà d’estar a un mínim de 6 metres.

-No hi ha fora de joc.

-Per poder iniciar-se el partit cada equip ha de tenir mínim 5 participants(4 jugadors i un porter). Si durant el transcurs del partit algun equip es queda amb menys d’aquest participants se li donarà el partit per perdut i finalitzat en el moment que es produeixi la situació.

-Els canvis són lliures i no cal avisar a l’àrbitre, però aquests s’han de fer a la zona marcada de cons i sense interferir en el transcurs del joc.

-La zona de banquetes és pels jugadors participants i els responsables de cada equip. No hi podran seure acompanyants, novies, amics…Ni jugadors expulsats.

-El porter pot marcar gol tan el servei de meta com en la reiniciació del joc.


-Traient de mig camp es pot marcar gol.